Tips voor jouw eerste autorijles
april 24, 2018
Record promillage
Bestuurder blaast 1990 u/gl
juni 27, 2018

Meerderheid Kamer wil alcoholslot terug

Volgens een rondgang van het RTL Nieuws vind een ruime Kamermeerderheid dat het alcoholslot terug moet komen. De aanleiding hiervan is een oproep van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid om een nieuw programma te ontwikkelen.

Volgens deze organisatie is het alcoholslot het enige bewezen middel dat werkt tegen notoire drankrijders. Wij van Mag ik al Rijden hebben hier bedenkingen over omdat hier te veel haken en ogen aan zaten. Om deze reden is het alcoholslot immers ook afgeschaft.

Het SWOV wilt het onmogelijk maken om het zware drankrijders achter het stuur te laten kruipen met te veel alcohol op om zo tientallen doden te besparen. Automobilisten die een alcoholslot opgelegd krijgen, moeten niet ook nog strafrechtelijk worden vervolgd. Het is ons inziens van belang om eerst een fatsoenlijk systeem op te bouwen voordat het alcoholslot zo maar weer wordt ingevoerd. Mocht het alcoholslot toch weer worden ingevoerd zullen wij onze informatiebrochure zo snel mogelijk aanpassen. Bent u in de tussentijd met alcohol achter het stuur aangehouden en doorverwezen naar de psychiater voor een onderzoek naar de rijgeschiktheid? Koop dan onze informatiebrochure om het onderzoek succesvol af te ronden.