Tips voor jouw eerste autorijles
april 24, 2018

Rijden na de Après-ski

Nederlanders staan erom bekend dat wij nog al een drankje lusten tijdens de Après-ski. Volgens eerdere onderzoeken drinken de Hollanders het meeste tijdens hun wintersportvakantie. Maar liefst 86% van de Nederlanders drinkt dagelijks na het skiën of snowboarden. Maar gaan al deze vakantiegangers netjes lopend terug naar het hotel of pakken zij hun eigen auto?

Uit eigen onderzoek blijkt dat de meeste wintersporters (6/10!) toch nog even de auto pakken na het après-skiën. De gedachte die hierachter schuilt is vaak dat "het toch maar een klein stukje is" en er geen politie blijkt te zijn op de berg. Wij hebben dit resultaat naast de cijfers van het alcoholgebruik tijdens de Après-ski gelegd. De meeste Nederlanders nemen zo'n 7 á 8 alcoholische versnaperingen tot zich. Dit zorgt, volgens onze alcoholcalculator, voor een promillage van minimaal 1,00‰ (rekening gehouden met 85kg en 2 uur Après-ski). In Nederland staat dit gelijk aan een minimale geldboete van € 425,-

Maak je wintersportvakantie niet duurder dan hij al is!

In Oostenrijk is het toegestane alcoholpromilage 0,5 promille! Rijden onder invloed wordt daar zwaar bestraft met hoge boetes (van € 590,- tot € 3630,-).

In Zwitserland is de geldboete tussen 0,5-0,8 promille maximaal € 750,-. Echter boven de 0,8 grens is de geldboete inkomensafhankelijk!

Frankrijk is nog iets strenger boven een alcoholpromilage van 0,8! Hier wordt per direct het rijbewijs ingenomen voor 72 uur, inbeslagname van auto als er geen passagier is die kan rijden, rijontzegging, gerechtelijke sancties: boete tot maximaal € 4.500,- en gevangenisstraf tot 2 jaar